Aký účes je pre vás najvhodnejší?

Každý má inú predstavivosť v rámci módy, strihov, typov účesov. Možno niektorý z týchto účesov zaimponuje aj vám .....

Ako sa starať o vlasy

Kvalitu vlasov ovplyvňuje viacero faktorov, medzi ne patrí genetika, vek, správna životospráva, samotná starostlivosť o vlasy.
Česanie vlasov - Vlasy je potrebné hlavne večer po celodennej námahe dobre rozčesať. No s česaním to tiež netreba preháňať. Dlhé česanie spôsobuje lámanie a vytrhávanie vlasov. Vlasový maz sa česaním presúva od korienkov ku končekom. To sa stáva keď používate nylonové kefy. Pri česaní s kvalitnou kefou z jemných štetín odstránite odumreté bunky a nečistoty.
Umývanie vlasov - Na umývanie vlasov je potrebné si zadovážiť kvalitný šampón a hlavne takýto šampón, ktorý je odporúčaný na váš druh vlasov. Nesprávny výber šampónu môže spôsobiť mastenie vlasov, vznik šupín, chrastičiek alebo aj svrbenie vlasovej pokožky. Preto je dobré vedieť aké mate vlasy a podľa toho si šampón aj kupovať. Umývanie vlasov robte vlažnou vodou, nikdy nie horúcou. Horúca voda vlasy oslabuje. Vlasy umývajte dvakrát. Jeden krát vlasy zbavíte nečistôt a druhý krát im dodáte výživu.
Sušenie vlasov je takisto škodlivé pre vaše vlasy, keď sušenie robíte zblízka alebo pri vysokej teplote. Najvhodnejšie je pomalé sušenie a nižšia teplota.
Pre väčší objem jemných vlasov nie je nutné nanášať veľa fixačných prípravkov, pretože vlas takúto tiaž neudrží. Veľa prípravkov dodá objem, ale vlasy sú bez lesku, správny je strih vlasov, najlepšie je poradiť sa s kaderníkom.
Poškodenie vlasov Na poškodené vlasy použite vlasovú kúru s obsahom vitamínov, olejov a iných prísad, ktoré by častejším zábalom vrátili vlasom prirodzenú krásu a vlhkosť. Ak máte vlasové končeky rozstrapkané, skúste ich ostrihať. Po umytí vlasov používajte správny kondicionér na váš typ vlasov.
Zelený odtieň vlasov - Stáva sa, že vlasy počas leta, keď ste pri bazénoch, keď veľa plávate, nadobudnú vaše vlasy odtieň zelenej farby. Ako sa tomu vyhnúť? Existuje niekoľko riešení tohto problému. Na odstránenie zeleného odtieňa je potrebné umývanie vlasov s citrónovým šampónom alebo pomocou citrónovej šťavy, použitím paradajkovej šťavy alebo vyumývať vlasy s práškom do pečiva.
Jemnosť vlasov - Pri jemných vlasoch je potrebné vedieť, že na česanie používajte len špeciálne kefy nikdy nie nylonové. Umývajte vlasy šampónom na jemné vlasy a vo vlažnej vode. Nepoužívajte sprchu, pretože sprcha vám vlasy zamotáva. Na umyté vlasy používajte kondicionér. Na umyté vlasy je dobré používať aj regeneračný balzam, ktorý necháte pôsobiť 20 minút a potom opláchnete.